بهداشت قاعدگی چیست؟ + تمامی نکات بهداشتی برای زنان
امروزه، میلیونها زن و دختر در سراسر جهان صرفاً به این دلیل که عادت ماهانه دارند مورد انگ، طرد و تبعیض قرار میگیرند. این قابل قبول نیست که به دلیل عملکرد طبیعی بدن زنان و دختران همچنان از تحصیل، کسب درآمد و مشارکت کامل و برابر در زندگی روزمره بازمانند. از همین جهت ما در این مطلب از وبسایت درمانگاه انصار به موضوع بهداشت قاعدگی چیست؟ پرداختیم.
روز جهانی بهداشت قاعدگی چیست؟
روز ۲۸ می میلادی (مصادف با ۷ خرداد) را روز جهانی بهداشت قاعدگی نامگذاری کردند. برای این روز هم وبسایتی طراحی کردند اهداف خود را مطابق زیر قرار دادهاند:
- تابوها را بشکنید و به انگ اطراف قاعدگی پایان دهید
- افزایش آگاهی در مورد چالشهای مربوط به دسترسی به محصولات قاعدگی
- آموزش در مورد قاعدگی و امکانات بهداشتی مناسب
- ساختن جهانی که در آن هیچ کس به دلیل قاعدگی تا سال 2030 عقب نماند
قاعدگی (عادت ماهانه) چیست؟
یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی است که هر ماه میلیون ها نفر در سراسر جهان تجربه میکنند. قاعدگی زمانی اتفاق میافتد که رحم شما خون و بافت را از پوشش داخلی رحم میریزد و از طریق واژن بدن شما را ترک میکند.
هنجارهای قاعدگی
هر ماه 1.8 میلیارد نفر در سراسر جهان عادت ماهانه میشوند. میلیونها نفر از این دختران و زنان، قادر نیستند چرخه قاعدگی خود را به شیوهای آبرومندانه و سالم مدیریت کنند. یا نمیدانند بهداشت قاعدگی چیست و یا اینکه به دلیل نگاه منفی و مورددار جامعه، این شرایط برایشان سخت میشود.
شروع قاعدگی به معنای مرحله جدید و آسیب پذیریهای جدید در زندگی نوجوانان است. با این حال، بسیاری از دختران نوجوان در دوران قاعدگی با انگ، آزار و اذیت و طرد اجتماعی مواجه میشوند.
نابرابری جنسیتی، هنجارهای اجتماعی تبعیضآمیز، تابوهای فرهنگی، فقر و فقدان خدمات اولیه مانند توالت و محصولات بهداشتی همگی میتوانند باعث برآورده نشدن نیازهای بهداشتی و بهداشتی قاعدگی شوند.
عواقب عدم حمایت از قاعدگی
این عواقب گستردهای برای میلیونها نفر دارد. تحرک و انتخابهای شخصی آنها را محدود میکند. بر حضور در مدرسه و مشارکت در زندگی اجتماعی تأثیر میگذارد. در آخر ایمنی آنها را به خطر میاندازد و باعث استرس و اضطراب اضافی میشود. این چالشها به ویژه در بحرانهای بشردوستانه حاد است.
فواید حمایت از بهداشت قاعدگی چیست؟
مداخلات بهداشتی و پاسخ بهداشت قاعدگی چیست میتواند به غلبه بر این موانع کمک کند. آنها نه تنها تقاضای برآورده نشده برای محصولات بهداشتی قاعدگی را برآورده میکنند. آنها همچنین از کرامت فرد محافظت میکنند، اعتماد به نفس ایجاد میکنند و سلامت جنسی و باروری را به ویژه در میان نوجوانان تقویت میکنند.
حمایت یونیسف از بهداشت قاعدگی
یونیسف یک رهبر جهانی در فعالیتهای بهداشتی و بهداشت قاعدگی از طریق برنامههای توسعه و بشردوستانه در سراسر جهان است.
سازمان یونیسف متعهد به ایجاد برنامههایی است که اعتماد به نفس، دانش و مهارتها را افزایش میدهد. همچنین دسترسی به مواد و امکانات را برای دختران نوجوان و زنان افزایش میدهد تا قاعدگی خود را ایمن و با وقار مدیریت کنند.
زمینه کار یونیسف در بهداشت قاعدگی چیست؟
- حمایت اجتماعی
- دانش و مهارت
- امکانات و خدمات
- دسترسی به مواد جاذب و لوازم حمایتی
یونیسف در درجه اول از دولتها در ایجاد استراتژیهای ملی در بخشهایی مانند بهداشت و آموزش حمایت میکند که سلامت و بهداشت قاعدگی را در بر میگیرد. برنامههای آنها برای تقویت برابری جنسیتی تدوین شده است.
بهداشت قاعدگی چیست؟
سلامت قاعدگی و اقدامات بهداشتی میتواند از عفونت جلوگیری کند، بوها را کاهش دهد و به شما کمک کند در طول قاعدگی راحت باشید.
شما میتوانید انواع مختلفی از محصولات قاعدگی را برای جذب یا جمع آوری خون در طول قاعدگی انتخاب کنید، از جمله نوار بهداشتی، تامپون، فنجان قاعدگی، دیسک قاعدگی و لباس زیر پریود. هنگام استفاده از محصولات قاعدگی، علاوه بر دستورالعمل های همراه محصول، این نکات را تحت عنوان بهداشت قاعدگی دنبال کنید:
دستهای خود را بشویید:
قبل و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از استفاده از محصولات قاعدگی دستان خود را بشویید.
محصولات یکبار مصرف قاعدگی را به درستی دور بریزید:
آنها را با دستمال توالت، دستمال کاغذی یا مواد دیگر بپیچید و سپس در سطل زباله بیندازید. محصولات قاعدگی را داخل توالت نریزید.
نوار بهداشتی:
نوار بهداشتی را هر چند ساعت یکبار تعویض کنید، مهم نیست که جریان آن چقدر کم باشد. اگر پریودتان سنگین است، آنها را بیشتر عوض کنید.
تامپون:
هر 4 تا 8 ساعت تامپون را عوض کنید. یک تامپون را بیش از 8 ساعت در یک زمان نپوشید. از تامپون با کمترین جذب مورد نیاز استفاده کنید. اگر بتوانید یک تامپون را تا 8 ساعت بدون تغییر بپوشید، جذب آن ممکن است خیلی زیاد باشد.
کاپ قاعدگی:
کاپها را هر روز پس از استفاده تمیز کنید. کاپهای قاعدگی را پس از اتمام قاعدگی با شستشوی کامل و سپس قرار دادن آنها در آب جوش به مدت یک تا دو دقیقه ضد عفونی کنید.
بهداشت قاعدگی کلید ارتقای سلامتی
در ادامه پاسخ به سوال بهداشت قاعدگی چیست؟، این اقدامات بهداشتی میتواند به شما کمک کند در طول قاعدگی سالم و راحت بمانید:
- لباسهای سبک و قابل تنفس (مانند لباسهای زیر نخی) بپوشید.
- محصولات قاعدگی خود را به طور منظم تغییر دهید.
- ناحیه تناسلی خود را تمیز نگه دارید.
- از دستمال توالت، تامپون یا پدهای بدون عطر استفاده کنید.
- مایعات کافی بنوشید. این میتواند به شستشوی مجاری ادراری شما و جلوگیری از عفونتهایی مانند کاندیدیازیس واژن کمک کند.
- قاعدگی خود را پیگیری و نظارت کنید.
- برای معاینه سالانه خود به یک ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی مراجعه کنید.
جمعبندی
امروزه دنیا در حال رفتن به سمتی است که به حقوق زنان احترام بیشتری گذاشته شود. از این رو روز ۲۸ می میلادی تحت عنوان روز جهانی قاعدگی نامگذاری شده است. همچنین سازمانهایی مانند یونیسف در حال کار و تلاش هستن تا بتوانند این مسئله را برای دختران و خانمها راحتتر کنند.
بسیار عالی و مفید بود. سپاس از مطالب ارزشمندتون درباره سلامت زنان
متشکریم بابت نظر زیباتون.